Wij Zijn
persolog

Wij Zijn er
Voor Jou


Onze passie is om trainers, coaches, consultants en organisaties te ondersteunen met excellente instrumenten, die hen in staat stellen hun klanten optimaal en inspirerend te kunnen bedienen.

Ons Team

Het Persolog team bestaat uit de oprichters Paul Donders en Vincent Zeylmans. Daarnaast zijn Janny Budding (Coaching-expert) en Jolanda Nooteboom (Psychologe) als Master Trainers betrokken, en wordt het administratieve deel door Kees Voogd, zelf eveneens Master Trainer, verzorgd. De volgende generatie is al in zicht: Jeroen Donders, jurist, en Pascal Zeylmans, student psychologie aan de universiteit Nijmegen.
Image

Vincent Zeylmans

Is mede-eigenaar en directeur van persolog Nederland. Tevens is hij zelfstandig management-trainer en coach met een focus op organisatie- en personeelsontwikkeling en is tevens outplacement consultant. Hij is auteur van meerdere boeken. Hij kijkt terug op een internationale carrière bij Yves Rocher, Gillette en Cardinal Health. Hij heeft - naast Nederland - werkervaring opgedaan in België, Oostenrijk, Luxemburg en Duitsland.
Image

Paul Donders

Is mede-eigenaar en directeur van persolog Nederland. Hij is sinds 1987 als trainer en coach actief op het gebied van Management Development programma's en strategisch advies. Als consultant werkt hij in Nederland zowel in het bedrijfsleven als in de gezondheidszorg. Daarnaast is hij eveneens internationaal betrokken als veelgevraagd spreker op gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Hij heeft een passie voor het begeleiden van teams en leidinggevende in het ontwikkelen van hun unieke kerncompetenties, en zet daarbij het gehele scala van de persolog instrumenten in. Hij is auteur van 9 boeken, die in 5 verschillende talen gepubliceerd zijn.
Image

Jolanda Nooteboom

Jolanda is een ervaren trainer en heeft een opleiding genoten in arbeids- en organisatiepsychologie. Ze is een betrokken en doortastende (loopbaan)coach die weet door te vragen tot de kern. Ze is al vele jaren gecertificeerd persolog trainer in het persoonlijkheidsmodel en verzorgt al geruime tijd de licentietrainingen voor het persolog stressprofiel.
Image

Janny Budding

Werkt vanaf 1996 als trainer en coach op het gebied van (persoonlijk)leiderschap en organisatieontwikkeling in verschillende sectoren; bedrijfsleven, overheid, zorg, onderwijs en Ngo’s. Zij werkt zowel in Nederland als ook in andere landen binnen en buiten Europa. Haar passie ligt bij het begeleiden van teams, leiders en professionals naar een volgende stap in hun ontwikkeling. Thema’s waar zij zich in gespecialiseerd heeft zijn o.a. loopbaanbegeleiding, stress en burn-out coaching en systemisch werken met teams. Al meer dan 25 jaar maakt ze daarbij gebruik van de vele verschillende instrumenten van Persolog (o.a. Persoonlijkheidsprofiel, Gedragsprofiel, Stressprofiel en Teamprofiel). Hij heeft samen met Paul Donders een boek over studiekeuze voor jongeren geschreven.
Image

Jeroen Donders

Jeroen Donders is business developer en young professional trainer en coach bij persolog Nederland, en heeft een passie voor strategy development en persoonlijke coaching. Na zijn studie in Company Law, en een korte omzwerving bij o.a. Egon Zehnder International heeft hij twee zeer succesvolle klim en boulderhallen, Block013 in Tilburg en The Island in Antwerpen opgericht. Daarnaast is hij actief betrokken gebleven bij xpand en persolog Nederland, waar zijn passie voor het ondernemen alsook het coachen en trainen mooi samenkomen.
Image

Pascal Zeylmans

Is een executive partner en trainer. Pascal is al sinds 2020 betrokken bij persolog Nederland en zal meer en meer deel gaan uitmaken van de persolog-familie in Nederland. Hij heeft Psychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen gestudeerd en rondde zijn studie, met als afstudeerrichting Arbeids- en Organisatiepsychologie, in de zomer van 2023 af.
Image

Kees Voogd

Kees is sinds 2008 werkzaam bij persolog en is waarschijnlijk de eerste persoon waar je mee in contact treedt als je persolog belt of emailt. Kees bemant het persolog kantoor en zorgt ervoor dat persolog trainers hun bestellingen snel toegestuurd of hun vragen vakkundig beantwoord krijgen, zowel met betrekking tot de persolog online-rapportages als over inhoudelijke vragen. Daarnaast is Kees natuurlijk gecertificeerd persolog trainer en werkt mee bij veel certificeringstrainingen die persolog aanbiedt. Verder is Kees nauw betrokken bij het vertalen en ontwikkelen van nieuwe persolog producten.

Geschiedenis

Aan de basis van onze producten ligt het boek van William Marston “Emotions of normal people” (1928). Hier werden de gedragsdimensies “dominant”, “interactief”, “stabiel” en “consciëntieus” voor het eerst geïntroduceerd. Ongeveer 35 jaar later ontving prof. dr. John. Geier, professor aan de universiteit van Minneapolis, de opdracht om gedrag meetbaar te maken. Hij greep terug op het model van Marston. Hiermee was het DISC persoonlijkheidsmodel geboren. Het ondersteunt mensen, zichzelf te begrijpen en intermenselijke relaties te verbeteren. Persolog Duitsland heeft na het overlijden van John Geier de rechten van het model overgenomen.

Persolog Nederland is licentiehouder en opereert met het model op de Nederlandse markt. Persolog is wereldwijd de enige organisatie die met de meest recente DISC-materialen van Geier werkt. Internationaal is persolog op dit moment in 18 landen gevestigd en dit aantal groeit nog steeds.
De producten van Persolog helpen trainers en consultants om complexe thema's op eenvoudige wijze te benaderen, of het nu gaat om leiderschapsontwikkeling, het reduceren van conflicten, het ontwikkelen van relaties of verkoop. Alle persolog® profielen hebben een psychologische achtergrond en zijn wetenschappelijk gevalideerd.

Onze waarden/passie

Gebruiksvriendelijkheid

Elk instrument dat wij aanbieden is een optimale combinatie van eenvoud, stijl en gebruiksvriendelijkheid.

Kwaliteit

Onze instrumenten en processen zijn internationaal en in Nederland gevalideerd, en daardoor steeds up-to-date en betrouwbaar.

Uniciteit

Wij geloven in de waardigheid en uniciteit van elke persoon. Dit geldt voor alle professionals die onze instrumenten inzetten, maar ook voor alle klanten die uiteindelijk daardoor ondersteund worden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.